• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Новини
  • Районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

Районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»)

2018-06-01

/Files/images/1/DSCN1920.JPG

1 червня 2018 року на районному стадіоні та прилеглому парку проведено районний етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») серед закладів загальної середньої освіти, яка стала системною формою позакласної роботи з військово-патріотичного та морально-етичного виховання учнівської молоді, спортивно-оздоровчої роботи, прогресивною формою учнівського самоврядування, важливим засобом формування національно-патріотичної свідомості відповідно до ціннісних орієнтирів, зазначених у Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки, затвердженої Указом Президента України.

Розпочалася гра з урочистого маршу та шикування шкільних команд – роїв. Районний військовий комісар В. Бабенко доповів голові райдержадміністрації про готовність школярів до гри. Голова районної держадміністрації Ю. Дідик привітав учасників гри, побажав їм успішних виступів та відмітив великий позитив виховання в учнівської молоді кращих рис українського козацтва – мужності шляхетності та відваги.

Протягом заходу панувала дружня та патріотична атмосфера, насичена позитивними емоціями. У наполегливій командній боротьбі учасники та їхні ройові продемонстрували свої знання, вміння та практичні навики у конкурсах «Топографія», «Добре діло», «Бівак», строю та пісні «Впоряд», стрільби з пневматичної зброї, інтелектуальній грі – вікторині «Відун», туристсько – спортивній смузі перешкод, надання першої долікарської допомоги «Рятівник», козацькі забаві «Перетягування линви».

Змагання між роями були напруженими, але цікавими та змістовними. І кожен із учасників мріяв про перемогу. Вони показали високий рівень знань з історії козацтва і своєї України, богатирський дух, фізичний гарт, знання українських традицій, навичок народної та традиційної медицини, вміння долати труднощі, володіти туристичною майстерністю, стройовою підготовкою. А також показали власні вміння змістовно проводити дозвілля.

Загально-командну перемогу та перехідний кубок Роитнянської районної державної адміністрації виборов рій Рокитнянського районного ліцею, який представлятиме район в обласному етапі гри «Сокіл» («Джура»). На другому місці Рокитнянська ЗОШ І-ІІІ ст. №3, третє місце розділили рої Житньогірської школи та Рокитнянської ЗОШ І-ІІІ ст. №1.

Нагородження провели начальник відділу освіти С. Діренко, військовий комісар В. Бабенко та директор Рокитнянського спортивно-технічного клубу В.Гутник, який традиційно організував стрільби з пневматичної зброї.

Переможці та призери змагань також нагороджені дипломами і грамотами. Всі команди отримали подарунки – м»ячі.

Усі учасники гри отримали потужнийгарт і багатопозитивних емоцій від участі у патріотичних змаганнях.

/Files/images/1/DSCN1843.JPG/Files/images/1/DSC_0853.jpg/Files/images/1/DSCN1914.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 309

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.